Jeszcze dwa tygodnie temu nie do końca byłam przekonana do tego, że łosoś wędzony na zimno potrafi być smakołykiem (Malwina you're the best!). Teoretycznie dobry w smaku, a zawsze coś przeszkadzało mi w jego konsystencji. Poniższe roladki całkowicie zmieniły moje zdanie w tej kwestii.
Składniki:
1 opakowanie placków tortilli
2 opakowania łososia
2 białe serki smarowne (łaciaty, almette, turek...)
żywy (zielony) ogórek
koperek
pomidorki koktajlowe
świeżo mielony pieprz
cytryna
Wykonanie:
Placki smarujemy serkiem, kładziemy na nie łososia, ogórek pokrojony w dość drobne plastry i koper. Pieprzymy i kropimy delikatnie sokiem z cytryny. Następnie całość zawijamy w rulon.
Każdą tortille przebijamy w kilku miejscach wykałaczką nadzianą pomidorkiem. Kroimy w grubsze ukośne plastry i układamy na talerzu.
Jest mniam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz