niedziela, 8 maja 2016

Roladki z tortilli z łososiem i zielonym ogórkiem

Jeszcze dwa tygodnie temu nie do końca byłam przekonana do tego, że łosoś wędzony na zimno potrafi być smakołykiem (Malwina you're the best!). Teoretycznie dobry w smaku, a zawsze coś przeszkadzało mi w jego konsystencji. Poniższe roladki całkowicie zmieniły moje zdanie w tej kwestii.

Składniki:
1 opakowanie placków tortilli
2 opakowania łososia
2 białe serki smarowne (łaciaty, almette, turek...)
żywy (zielony) ogórek
koperek
pomidorki koktajlowe
świeżo mielony pieprz
cytryna


 Wykonanie:
Placki smarujemy serkiem, kładziemy na nie łososia, ogórek pokrojony w dość drobne plastry i koper. Pieprzymy i kropimy delikatnie sokiem z cytryny. Następnie całość zawijamy w rulon.

Każdą tortille przebijamy w kilku miejscach wykałaczką nadzianą pomidorkiem. Kroimy w grubsze ukośne plastry i układamy na talerzu.

 Jest mniam!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz